Ügyfél alapadatok rögzítése (E1)


Ismerje meg rendszerünket lépésről-lépésre
Lépésről-lépésre

Milyen adatokat tudunk rögzíteni egy partnerről?

Az értékesítés célpontja egy potenciális ügyfél vagy partner (ezt a két kifejezést szinonímaként használjuk a rendszerben). Hogyan tudjuk rögzíteni az adatait a ForestCRM-ben? Kattintsunk a Partnerek menüpontra. A korábban rögzített partnereinket a rendszer itt automatikusan csoportosítja. A csoportok tulajdonságait a következő videón (0:40-1:40 között) tekinti meg.

Nagyobb képért kattintson
Új partner rögzítés

Kattintsunk az Új partner gombra.


Milyen adatok rögzíthetők?


A ForestCRM fejlesztése során egyik fontos szempontunk az egyszerűség fenntartása. Emiatt a partnerről rögzítendő adatok mennyiségét is igyekszünk minimális szinten tartani amellett, hogy helyet biztosítunk tetszőleges adatok rögzítésére is (lásd Megjegyzés mező).

Nagyobb képért kattintson
Partner adatok


  • Cég neve: kötelező mező. Az új cég első három betűjének begépelését követően egy felugró ablakban megjelenítjük azoknak a rendszerben lévő cégeknek a nevét, amelyek hasonlóan kezdődnek. Ezzel segítjük a cég duplikációk megelőzését.
  • Felelős: az új partnert a kiválasztott munkatárs kezeli a cégen belül. Más szavakkal: ő az account menedzsere. A felelősnek fontos szerepe van a jogosultságkezelésben.
  • Archív: ha egy partnerrel előre láthatóan nem akarunk vagy nem tudunk üzletet kötni (mert pl. a konkurencia van nála) archiválhatjuk a céget. Ekkor a cég a rendszerben marad, de a listákon nem jelenik meg. A partnerek képernyőn külön fülön jelennek meg videó (1:25-1:40 között).
  • Irányítószám, Helység, Cím, Ország adatok alapján határozzuk meg a partner helyét és jelenítjük meg térképen.
  • Honlap beírása egyszerűsíti a cég részletes leírásának elérését.

  • Adószám a cégek egyedi azonosítására alkalmas. Egy adószám csak egyszer szerepelhet a rendszerben. Formátumára nincs megkötés, így külföldi cégek azonosítására is használható.
  • Megjegyzés: tetszőleges hosszú szöveg beírható. Itt érdemes tárolni a céggel kapcsolatos háttér információkat, hogyan jutottunk el a céghez, ki kinek az ismerőse...
  • Kategóriák: tetszőleges számú kategória rögzíthető a rendszerben és tetszőleges kategória rendelhető egy partnerhez. Ezek alapján szűrni is lehet a partnereket. Részleteket az Partnerkategóriák rögzítésénél talál.

Előző lépés: F3: Partnerek csoportosítása

Következő lépés: E2: Kontakt személyek bevitele