Havi terv-tény összehasonlítás


Ismerje meg rendszerünket lépésről-lépésre
Lépésről-lépésre

Teljesítik-e a terveket a munkatársak?


Kimutatás célja


Néhány másodperc alatt el lehessen dönteni, hogy a munkatárs teljesíti-e adott pillanatban az éves terv arányos részét.

A cégünk éves árbevétel tervéből le lehet bontani, hogy egy-egy munkatársra havonta mekkora szerződés kötési kötelezettség esik, ahhoz mennyi ajánlatot kell adni, az ajánlatok kiadása előtt mennyi személyes találkozó szükséges, ezekhez nagyjából mennyi telefonhívást kellene elvégezni. Ez a kimutatás ezek folyamatos nyomonkövetéséhez ad segítséget, egyszerűen megállapítható, hogy adott hónap végén jól áll-e az éves terv arányos részének teljesítésével.

Hogyan készíthetünk tervet a munkatársak részére?


Nagyobb képért kattintson
Navigáció a tervek rögzítéséhez

Ha a kimutatás táblázat sorának végén lévő ikonra rákattintunk, akkor elérhetővé válik a tervek rögzítésére alkalmas táblázat. Fontos! A tervezést is egyszerűsítet- tük: havi terveket az csak az alábbi tevékenységekre lehet készíteni:

  • Rögzített telefonhívások számára (akár hideghívók is mérhetők)
  • Találkozók darabszáma
  • Ajánlatok darabszáma és értéke
  • Szerződések darabszáma és értéke.

Nem lehet külön terveket készíteni különböző termékekre!

Nagyobb képért kattintson
Tervek rögzítése

A terv adatok szerkesztése képernyőn ki kell választani a munkatárs, a rögzítendő terv típust valamint az érintett évet, majd után a havonta meg kell adni az elérendő mennyiségeket. A "Rögzít" gomb megnyomásával a rendszer elmenti a tervet.

Hogyan állapíthatjuk meg, hogy a terv felett vagy alatt teljesített a munkatárs?


A terv összehasonlítást a ForestCRM renszer automatikusan végzi. A munkatárs által naponta rögzízett adatok alapján összegezzük a fent részletezett értékeket és kétféleképpen megjelenítjük a kimutatáson:


Nagyobb képért kattintson
Havi terv-tény összehasonlítás
  • Havi összehasonlí- tás: sárgával a tény adatokat, pirossal a terv adatokat jelenítjük meg havonta. Így láthatóvá válik, hogy a munkatárs melyik hónapban teljesítette vagy nem teljesítette az előírt tervet.


Nagyobb képért kattintson
Éves terv-tény összehasonlítás
  • Éves terv arányos részének értékelése: ha a havi terv értékeket összeadjuk (kumuláljuk), akkor megkapjuk az éves terv grafikonját. Ha ehhez hozzá hasonlítjuk a havi eredmények összesenjét, akkor az elmúlt hónapokra vonatkozóan egyszerűen megállapíthatjuk, hogy a munkatárs teljesíti-e az éves ter arányos részét. Ha a tényt ábrázoló sárga görbe a tervet ábrázoló piros görbe felett helyezkedik el egy adott pillanatban, akkor a munkatárs teljesítette az éves terv arányos részét, ellenkező esetben elmarad attól.

Így az ábrára vetett pillantással ellenőrizhető, hogy a munkatárs az időarányos terv felett vagy alatt teljesített.

További finomítások


A kimutatás jobb oldalán elhelyeztünk néhány szűrőt, amivel tovább finomítható a kimutatás:

  • a tervek és a tények munkatársakra vagy azok egy csoportjára is lekérdezhető,
  • az évválasztóval tudunk az évek között váltani,
  • szerződések esetén (és csak ott) választhatunk az adatforrások között: a szerződéses összeget a rendszer az üzleti lehetőségek "Szerződés összeg"-éből, a számlákoz tartozó teljesítésekből, a kiállított számlákból vagy a kifizetett számlákból számolja.
  • szerződések és ajánlatok esetén a tény adatokat le lehet kérdezni termékenként (annak ellenére, hogy a terveknél nem lehet termékenként tervet készíteni). Ez arra használható, hogy ha egy munkatárs markánsan csak egy terméket értékesít, de néha "becsúszik" egy-egy másik termék eladása is, akkor ezeket a torzító hatásokat ki lehessen szűrni.