Heti áttekintő grafikonok


Ismerje meg rendszerünket lépésről-lépésre
Lépésről-lépésre

Hogyan alakulnak az éves értékesítési számok (szerződéses állomány, ajánlatok, személyes találkozók)?


Kimutatás célja


Éves értékesítési számok alakulásának nyomonkövetése heti bontásban.

A sikeres értékesítés egyik feltétele, hogy folyamatosan, megbízható statisztikák álljanak rendelkezésre a munkatársak részére. A statisztikák készítése monoton és lélekölő feladat tud lenni.

A ForestCRM az alábbi statisztikai kimutatásokat állítja elő automatikusan :

  • az éves szerződéses állomány növekedése (összege és darabszáma),
  • az évben kibocsátott ajánlatok összege és darabszáma,
  • megtartott találkozók darabszáma, ebből mennyi volt első találkozó az ügyfélnél.

Éves szerződéses állomány megjelenítése


Nagyobb képért kattintson
Heti áttekintő grafikonok


A riport x tengelyén az évválasztóban kiválasztott év hetei láthatók (1-52). A kimutatás baloldali y tengelyén a heti adatok (pl. heti megkötött szezrődés állomány), míg jobboldali függőleges tengelyén az éves kumulált érték olvaslható le. A piros vonal mutatja az éves kumulált számok időbeli alakulását.

A kimutatás felett található fülek aktivizálásával lehet a Szerződés / Ajánlat / Találkozó értékeket megjeleníteni.

A találkozók darabszámát megjelenítő grafikonon kékkel jelöljük az első találkozókat és ahhoz adjuk hozzá a sárgával jelzett további találkozókat.

A kimutatás elkészíthető:

  • egyes munkatársakra,
  • kiválasztott termékekre,
  • adott évre.

Háttér


Ha egy cég éves árbevétel célja ismert, akkor az értékesítésért felelős munkatárs az évek tapasztalatai alapján tudja, hogy hetente kb. mekkora szerződéses állományt kellene megkötni. Az is pontosan becsülhető, hogy jellemzően hány szerződésből jön össza a kívánt állomány.

Szintén az elmúlt évek tapasztalata alapján tudható, hogy mennyivel több ajánlatot kell kiadni annak érdekében, hogy a tervezett szerződéses állomány realizálódjon.

Arra is jó közelítések szoktak lenni a cégeknél, hogy egy ajánlat kiadásához - majd szerződés megkötéséhez - hány személyes találkozó megtartása szükséges.

Ezen számok nyomonkövetéséhez nyújtanak segítséget a Heti áttekintő grafikonok. A grafikonon tendenciák is felismerhetők: pl. ha a kiadott ajánlatok száma elkezd csökkenni, akkor az is várható, hogy a megkötött szerződések száma és értéke is csökkenni fog. Ilyen típusú tendenciák felismerésekor azonnal érdemes mozgósítani az értékesítési csapatot.