Mai dátum bevitele egy billentyű lenyomásával


Ismerje meg rendszerünket lépésről-lépésre
Lépésről-lépésre

Hogyan tudom egyszerűsíteni a mai dátum beírását a számítógépbe?


Miért kellene a mai dátumot sokszor bevinni a ForestCRM-be? Ha napi feladatok között egy potenciális ügyfél felhívása a feladat és a telefont nem veszi fel a hívott fél, akkor nem szoktam a feladatot bezárni, hanem egy dátum bejegyzéssel rögzítem a sikertelen hívás tényét a következőképpen:

18-05-10: nem vette fel

A tapasztalatok szerint sokszor kell a mai időpontot (dátumpecsétet) begépelni...

Egyszerűsített dátum bevitel


Kerestünk egy ingyenes programot, amellyel egy billentyű kombináció leütésével a mai dátumot a számítógép automatikusan begépeli. A billentyű kombináció a "Windows gomb" (baloldali Alt billentyű melletti gomb) + "d" billentyű (mint "dátum").

A következő lépéseket kell megtenni:

  1. program letöltése és installálása,
  2. vezérlő fájl elhelyezése az "Indítópult"-ban.

Nézzük a lépéseket részletesen

AutoHotkey letöltése és installálása


Az "AutoHotkey" programot le kell tölteni és installálni kell. A https://autohotkey.com/download/ oldalon rá kell kattintani a "Download AutoHotkey Installer" linkre. A program letöltésre kerül, majd futtatni kell (letöltött fájl "Megnyitás"a).

Vezérlő fájl elhelyezése az "Indítópult"-ban


Windows 10 esetében az innét letölthető a vezérlő file-t be kell tölteni "Startup folder"-be (C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp), hogy a gép indulása után automatikusan lefusson a program és a "Windows"+"d" gomb lenyomására az aktuális nap dátuma bekerüljön az éppen szerkesztett mezőbe.

Ha bemásolta a letöltött file-t a "c:\Users\All Users\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp\" könyvtárba, a számítógépet újra kell indítani.