Számlák nyilvántartása a ForestCRM-ben


Ismerje meg rendszerünket lépésről-lépésre
Lépésről-lépésre

Hogyan lehet hozzákapcsolni a számlákat a szerződésekhez?


Számlanyilvántartás


A ForestCRM rendszer Vállalati csomagjában lehetőség van arra, hogy a szerződések teljesülése során létrejövő számlákat nyilvántartsuk és megjelenítsük. A számlák létrehozása történhet papíron vagy egy számlázási rendszerben. A számlák egyszerűsített adatait lehet rögzíteni az egyes üzleti lehetőségekhez:

  • számlaszám
  • leírás / megjegyzés
  • nettó összeg
  • teljesítés dátuma
  • számla kelte
  • fizetési határidő
  • fizetés időpontja

Számla adatokat bejuttatása a ForestCRM-be


A ForestCRM-be kétféleképpen lehet számlaadatokat bejuttatni:

  • kézi rögzítéssel
  • interfészen keresztül

Kézi rögzítés

Nagyobb képért kattintson
Számlaadatok kézi rögzítése

Keressük ki azt az üzleti lehetőséget, amelyhez egy kiállított számla adatait szeretnénk rögzíteni. Az üzleti lehetőség "Szerkeszés" gomjának megnyomása után alul, a "Számlák" szekcióban (1.) az "Új számla" gombra (2.) kattintva jön fel egy új sor, ahol az előző pontban megadott adatokat be lehet vinni a rendszerbe. Csak a kézzel rögzített számlák adatait lehet kézzel változtatni!

Számlák bejuttatása interfészen Lehetőség van arra, hogy egy másik számlázó rendszer adatai automatikusan, elektronikusan kerüljenek be a ForestCRM rendszerbe. Ehhez a számlázó rendszerből kell meghívni a "FOREST CRM - XML Invoice API" interfészt. Az interfészen keresztül a számlák lekérdezhetők, beilleszthetők és a meglévők adatai módosíthatók. Az interfészen beérkezett számlaadatok kézzel nem módosíthatók a ForestCRM-ben.

Számla értékének számítása számlák alapján


Nagyobb képért kattintson
Számlaérték számítás számlák alapján

A ForestCRM-ben lehetőség van arra, hogy egy számla értékét a rögzített számlákból kalkulálja. Erre szükség lehet akkor, ha egy határozatlan idejű szerződést kötöttünk egy ügyféllel és rendszeresen számlázunk részére a szerződés keretein belül. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a kiválasztott üzleti lehetőség szerződésre vonatkozó adatai között a "Számlákból automatikusan számítva" kapcsolót egérrel kipiláljuk (3).

Van-e a ForestCRM-mel integrált számlázórendszer?


Igen, a Dolphin Kft. által készített számlázó rendszer a számla kiállítását követően le tudja kérdezni a ForestCRM-ben lévő ügyfélhez tartozó üzleti lehetőségeket és az érintett szerződés kiválasztása után elküldi a számlaadatokat a ForestCRM-be.